Новинар немачког часописа Штерн  објавио је видео снимк, који показује слабост америчког борбеног тенка «М1 Амбрас »  на против -тенковске пројектиле, указујући на то да руски тенк Т-90, има много бољу отпорност и заштиту оклопа.

csm_abrams_u_plamenu_jutjub_03e829964c

Током борби за Мосул постаје јасно да је коалиција на челу са Сједињеним Америчким Државама, има супериорност у ваздуху, али је успех у копненим операцијама далеко од жељеног.

 

Један од доказа за ту тврдњу је видео који  показује како Анти-тенковска ракета погађа амерички борбени тенк М1 «Абрамс», претварајући га у » ватрену лопту», наводи се у чланку.

https://www.youtube.com/watch?v=m7iXAXBQ_0o

«Тенк, који вреди милионе, није имао шансе против неке старе ракете. Како је то могуће?» – запањено се пита аутор  чланка.

 

 

Очигледно, ракета  је пала на најугроженији  део тенка- одељак са муницијом. Новинар пита како је могуће да  тенк од 60 тона није могао да обезбеди заштиту за своју посаду, као и то зашто- је М1 «Абрамс» још увек у служби америчке војске?

 

Међутим, треба напоменути да још од 1979. године, овај борбени тенк никада није модернизован  тако да нема савремена  средстава заштите.

Тагови: ; ;