У Луганску је спроведен претрес просторија диверзантске навијачке групе «Ултрас».

 

 

Запослени МГБ ЛНР су пријавили групу навијача «Ултрас» фудбалског клуба «Зарја» који су укључени у субверзивне активности у земљи, изјавио је Министар за државну безбедност ЛНР Леонид Пасечник.

 

«Министарство државне безбедности Луганске Народне Републике спроводи системске активности у супротстављању деструктивним активностима страних и украјинских друштвено-политичких организација радикалне оријентације, омладинских неформалних група и спортских група које подстичу етничку мржњу и изазивају огромне антисоцијалне манифестације», рекао је он.

 

«У оквиру тих активности, добијена је информација да је група навијача украјинског фудбалског клуба «Зарја» под именом «Ултрас црно-бели», покушала да појача своје деструктивне активности у ЛНР, чији је циљ подривање уставног поретка Републике и дискредитовања јавних власти ЛНР», рекао је Министар.

 

«Ова организација припада неофашистичким групама које обављају своје криминалне активности на територији Украјине. Чланови «Ултрас црно-бели» су неколико пута изводили агресивне и отворено профашистичке акције», рекао је Пасечник.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;