Министарство одбране Русије саопштило је да Москва никада није добила никакве мапе нити координате од САД у вези са терористичким организацијама у Сирији.

 

Сједињене Америчке Државе нису успеле да испуне своје обавезе по споразуму Русија — САД, изјавио је портпарол руског Министарства генерал-мајор Игор Конашенков, преноси Спутњик.

 

«Русија није добила ниједну мапу, координате објеката, нити било какву другу информацију о терористичким организацијама у Сирији, од ИД до Нусра фронта».

 

 

Коментаришући речи портпарола америчког Стејт департемента Џона Кирбија о хуманитарној паузи у Сирији, генерал-мајор Конашенков рекао је да то наглашава разлике између руског и америчког схватања употребе пауза.

 

Портпарол Стејт департмента Кирби изјавио је у петак да САД сматрају да цивили у Алепу немају користи од хуманитарних пауза које је увела Русија.

 

«Овакве изјаве показују да Москва и Стејт департмент имају разлицито схватање ‘употребе‘ хуманитарних пауза», истакао је Конашенков.

 

 

Он је додао да су за Русију хуманитарне паузе могућност да се људима достави помоћ у областима опустошеним борбама.

 

«Током цитаве противтерористицке операције у Сирији посебну пажњу обраћамо на помирење сукобљених страна и испоруку хуманитарне помоћи Сиријцима», нагласио је Конашенков.

 

«Само у последњих неколико месеци у Алеп смо доставили више од сто тона најпотребнијих ствари — хране, лекова и друге основних потрепштина. Све ово добили су становници Алепа, без ограницења на западни или истоцни део. Стејт департмент за то време Сиријцима о којима се наводно толико брине, није доставио ниједну мрвицу хлеба», тврди Конашенков.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;