Кремљ категорички одбацује било какву умешаност Русије у покушај атентата на лидера Црне Горе, изјавио је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков.

 

Одговарајући на питање да ли је било званичног обраћања од стране црногорских власти са захтевом за истрагу поводом наводног покушаја атентата на црногорског премијера Мила Ђукановића Песков је одговорио: «Званичних захтева није било».

 

kremlj

 

 

 

 

 

“По званичној линији никаквих захтева није било, не знам да ли је било захтева по линији специјалних служби. Али у датом случају не располажемо било каквим информацијама и свакако категорички одбацујемо могућност званичне умешаности у било какве покушаје организације било каквих противправних радњи“, рекао је Песков.

 

 

 

 

Врховни државни тужилац Црне Горе Ивица Станковић демантовао је јуче тврдње да је хапшење осумњичених за тероризам у покушају 16. октобра инсцениран поступак, а главни специјални тужилац Миливој Катнић за све је оптужио националисте, држављане Русије. Он је рекао да су надлежни открили да је формирана криминална организација на територији Србије, Црне Горе и Русије ради, како је навео, „вршења одређених кривичних дела тероризма“.

Тагови: ;