Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-два сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:36

Око 17:00 украјински нацисти отворили су ватру на пункт Еленовка јужно од Доњецка. У том моменту на пункту се налазило неколико цивилних аутомобила који су покушали да пређу на територију под контролом Кијева. Пункт је затворен а возила враћена у правцу Доњецка. У поподневним сатима украјинске снаге су нападале и Зајево у околини Горловке као и Петровски рејон Доњецка.

 

Око 14:00 украјинске снаге започеле су напад на насеље Таврическое на југу ДНР. Том приликом погођен је водо-торањ.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1072 пута напале територију ДНР. Нападали су Трудовски, Александровку, Еленовку, Зајцево, Јасиновату, Докучаевск, Октобар, Саханку, Коминтерново и Лењинское.

13:23

 

Око 11:20 кијевски нацисти напали су насеље Желтое у ЛНР.Напад је трајао око сат времена а оштећени су дечији вртић и кућа.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су напали насеље Калиновка. Губитака није било саопштила је Народна милиција ЛНР.

 

Од 18:00 до 01:00 украјинске снаге су нападале околину Доњецка, Горловке, Јасиновату и Докучаевск. Под ватром се нашло Зајцево где су оштећене три куће, Петровски рејон Доњецка, Александровку, Волво центар, Старомихајловку, Докучаевск, Јасиновату са индустријском зоном, као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР. У Докучаевску је рањена жена 1949 годиште.

Тагови: ; ;