Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић истакао је данас да је трајна обавеза српског народа да памти српске борце који су у одбрамбено-отаџбинском рату одбранили Републику Српску и сачували свој народ.

 

borci-rs

 

Поводом обележавања Митровдана — крсне славе Борачке организације Републике Српске, Савановић је упутио честитку председнику Организације Миломиру Савчићу и њеним члановима уз наду и жељу да се рат више никада не понови, саопштено је из ресорног министарства.

 

«Са посебним пијететом данас се сећамо свих оних који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, оних који су штитили своја вековна огњишта, слободу и своје породице», наводи се у честитки.

 

Савановић сматра да данашње генерације треба да знају колико је жртава пало за настанак и очување Републике Српске, како би се данас живело у миру.

 

«Такође сам уверен да Борачка организација Републике Српске препознаје напоре које Министарство и Влада Републике Српске чине да борачка популација живи боље и достојанственије», наводи се у честитки.

 

 

РТРС

Тагови: ; ;