Нови амерички Председник неће имати другог избора него да «ресетује» односе са Русијом, пише ТАСС, позивајући се на бившег америчког секретара за одбрану Чака Хејгела.

 

cak-hejgel

 

«Један од приоритета за новог Председника мора да буде преиспитивање односа са Русијом. Знам да је то тешко. Антируско осећање је веома јако у САД. Ту укључујем и чланове Конгреса. С друге стране, антиамерички осећаји су изузетно јаки у Русији. Тако лоша ситуација није била од Другог светског рата», рекао је Хејгел.

 

«Мислим да следећи Председник неће имати другог избора. То није знак слабости, државе ће разговарати једна са другом. Нови Председник би морао што пре да посети Европу и Азију и да допре до наших савезника што је пре могуће. А затим мора пронаћи одговарајући начин за дијалог са Председником Владимиром Путином. За све то је неопходан јасан програм, Не видим други начин, јер смо на прагу веома опасне конфронтације», каже он.

 

«Алтернатива је да се настави клање, повећа људска патња и повећа притисак на Европу. Мислим да је Brexit делимично одговор на проблем са мигрантима. Зато сам предложио да нови Председник одмах оснује комисију експерата који би развили детаљне препоруке за политику САД у Сирији, на Блиском Истоку и за односе са Русијом», каже Хејгел, додајући да ће нови амерички Председник морати да постави као приоритет не унутрашњу, већ спољну политику.

 

Ката

Тагови: ; ;