Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-два сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:39

 

Украјинске снаге су током дана наставиле са гранатирањем насеља Октобар и Калиново. Током напада на Октобар оштећене су две куће као и контролни пункт који се налази недалеко од насеља и који је затворен.  Међу цивилима није било жртава а војска ДНР је наредила евакуацију насеља.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 665 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку и Жељезну Балку у околини Горловке, Трудовски, Еленовку, Спартак и Старомихајловку у околини Доњецка, Каменку и Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Октобар, Саханку и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањен је један војник ДНР.

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције НМ у подручју насеља Желтое, Калиново, Калиновка и Алмазној. Губитака није било.

 

Око 12:00 украјинске снаге су напале Докучаевск и том приликом један пројектил пао је на продавницу. На срећу није било жртава. Истовремено су украјинске снаге гранатирале и насеље Октобар на југу ДНР где су се у том моменту налазили представници мисије ОЕБС.

 

Јутрос око 08:00 украјинске снаге су из правца окупиране Авдејевке напале подручје Јасиновате. Губитака није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су гранатирале Докучаевск где су оштећене три куће, Петровски и Кировски рејон Доњецка, где су такође оштећене три куће, као и околину Горловке.

Тагови: ; ;