Долазак на власт новог Председника САД ће неминовно довести до ресетовања односа са САД, изјавио је председник комисије Савета Федерације за информациону политику Алексеј Пушков.

 

puskov

 

«Преиспитивање односа са САД, са новим Председником на челу, је неизбежан. Друго питање је колико ће та промена бити дубока и да ли ће доћи до ажурирања руско-америчких односа који су сада у негативној фази. Али, чињеница је да ће се ови односи променити. То је апсолутно јасно. Трамп је говорио о томе све време и нема негативан став према Путину за разлику од Председника Обаме. Трамп је обећао да ће побољшати односе са Москвом и да ће предузети одговарајуће кораке у том правцу», рекао је Пушков.

 

Пушков је приметио да ће у Москви неминовно размишљати о поновном разматрању односа са САД и да је предизборна кампања имала за циљ само застрашивање Русије.

 

«Они су убедили себе да Русија има велики утицај на ове изборе иако то није тако. Они су се кладити на руску карту и застрашивали америчке бираче Путином. То апсолутно није успело. Био сам поражен чињеницом колико је често Клинтонова током предизборне кампање застрашивала Американце ужасном Русијом и њеним Председником. И то јој се осветило. Многи су сматрали да Клинтонова представља сукоб са Русијом. А захваљујући историји, подршци бомбардовању Југославије, гласању за рат у Ираку, стварању рата у Либији, многи су страховали да ће Клинтонова довести до рата са Русијом. Многи људи су гласали против Клинтонове јер су се бојали њене спољне политике», рекао је Пушков.

 

Ката

Тагови: ;