Председник Црне Горе Филип Вујановић предложио је кандидата Демократске партије социјалиста Душка Марковића за мандатара за састав нове црногорске владе.

 

dusan_620x0

 

Он је, након консултација са представницима политичких партија, рекао да сматра да је то природно и да је логика демократских избора да за мандатара за састав Владе предложи представника партије која је освојила највећи број гласова, јавља РТЦГ.

Вујановић је изразио захвалност на великом раду и посвећености и успесима досадашњем премијеру Милу Ђукановићу.

«Владу би требало што пре формирати, из више разлога, и због спољнополитичких циљева, али и због интензивирања економског развоја», рекао је Вујановић.

Лидер ДПС Мило Ђукановић изјавио је да очекује да ће у наредних неколико дана бити конституисана нова Влада, на челу са мандатаром те странке, Душком Марковићем.
Ђукановић је, након разговора са црногорским председником Филипом Вујановићем, рекао да је код Вујановића дошао да би му предложио Марковића за мандатара за састав нове Владе.

Он је подсетио да је његова партија победила на изборима и да мандат за састав нове владе припада онима који располажу већином.

 

«Очекујем да ћемо брзо доћи до коалиционог споразума», рекао је Ђукановић.

 

 

Тагови: ; ;