Амбасадор УНИЦЕФ, популарни британски глумац Лијам Нисон, је посетио сиријске мигранте у Јордану. Разговарао је са децом која су побегла од рата, седећи заједно са њима на поду. Претходно им није рекао да је он холивудска звезда.

 

Liam Neeson Royal Film Performance 2010: The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader held at the Odeon and Empire Cinemas on Leicester Square. London, England - 30.11.10 Credit: (Mandatory): WENN.com

 

Деца су Нисону испричала шта да би желела да раде у животу и са њим су поделила проблеме са којима се суочавају док иду у школу, јавља Assosiated Press.

 

«Мислио сам да ће бити више несрећних због свега што их је снашло, али ове девојчице које сам упознао јуче и данас поново, оне су позитивне и тако жељне да уче», рекао је Нисон.

 

У разговору са глумцем, деца су рекла да су заинтересована за математику и да би желела да раде као инжењери, наставници и полицијски инспектори.

 

Нисону је посета Јордану била први пут да оде на Блиски исток као амбасадор УНИЦЕФ. Допутовао је са својим сином.

 

Током миграционе кризе, скоро пет милиона Сиријаца, а половину чине деца, је напустило своје куће због грађанског рата. Они су се углавном населили у Турској, Либану и Јордану. У Јордану тренутно живи око 660 000 миграната.

 

Ката

Тагови: ; ; ;