Председник Извршног одбора Српске радикалне странке Вјерица Радета истакла је на данашњој конференцији за медије да је, након победе Доналда Трампа на изборима у Сједињеним Америчким Државама, дошло крајње време да еврофанатици престану да гурају Србију у Европску унију и НАТО, те да би за Србију најпожељније било да се окрене Руској Федерацији.

 

Радета је навела да су у Народној скупштини Републике Србије брутално прекршени Устав и Пословник због чињенице да је на седницу Одбора за европске интеграције позван Мајкл Девенпорт како би расправљао о извештају Европске комисије који је посланицима, члановима одбора, достављен само на енглеском језику.

 

Она је истакла да председник Одбора за европске интеграције Мариника Тепић није имала право да позове Девенпорта и дозволи му да седи на месту председавајућег. Радета је такође навела да су српски радикали спремни да спрече Мајкла Девенпорта да се обрати народним посланицима и на тај начин унизи углед Народне скупштине.

 

Она је подсетила да је Девенпорт држављанин Велике Британије, чији су грађани имали памети и слуха и на Брегзиту извукли своју државу из Европске уније. Самим тим овај званичник нема право да долази у Србију како би вршио притисак да се наша држава прикључи пропадајућој Европској унији.

 

У наставку обраћања, Радета је још једном честитала новоизабраном председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу и подсетила да су српски радикали месецима уназад веровали да ће Трамп победити, а да ће његова победа довести до промене односа снага на глобалном нивоу.

Тагови: ; ; ; ;