Mинистар одбране Зоран Ђорђевић састао се са начелником Генералштаба Oружаних снага и првим замеником министра одбране Републике Белорусиjе генерал-маjором Oлегом Aлексеjевичем Белокоњевим, са коjим jе разговарао о даљоj сарадњи.
2657aa1a5028befe358e6fb96e8a0cae__980x
На састанку jе констатовано да jе досадашњи развоj сарадње задовољаваjући, али да такође постоjи простор за њено даље унапређење, јавља Танјуг.
Поред наставка диjалога на наjвишем нивоу, те имаjући у виду успешну реализациjу мултинационалне воjне вежбе „Словенско братство 2016“, предложен jе наставак воjно-воjне сарадње две воjске кроз учешће на заjедничким вежбама и извођење обуке за мултинационалне операциjе, саопштило jе Mинистарство одбране.

Mогућа jе и надоградња воjноекономске сарадње, кроз истраживање и развоj, ремонт и набавку резервних делова за средства наоружања и воjне опреме коjа су у употреби у Воjсци Србиjе, те успостављање воjнообразовне и воjномедицинске сарадње.
На састанку jе било речи и о тренутноj безбедносноj ситуациjи, укључуjући и проблем мигрантске кризе, а министар Ђорђевић jе нагласио да jе реч о посебно осетљивом питању за руководства балканских земаља будући да jе то изазов са безбедносног али и финансиjског аспекта.
Mинистар jе истакао да у решавању свих отворених питања Србиjа настоjи да делуjе у складу са своjом мирољубивом политиком, те jе у том смислу захвалио на подршци коjу Белорусиjа пружа очувању териториjалног интегритета и суверенитета Србиjе.
Састанку су присуствовали начелник Генералштаба Воjске Србиjе генерал Љубиша Диковић и белоруски амбасадор Владимир Чушев.

Тагови: ; ;