Председник Републике Српске Милорад Додик је изјавио да је време да прекине сваку комуникацију са бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, иако, како је рекао, мисли да је БиХ неопходан и снажан, јединствен политички фактор.

 

Додик

 

Додик каже да је потреба политичких фактора у БиХ да направе јединство, веома велико.

 

«Поготово у БиХ у којој се намеће кривица само за Србе. То смо видели у Бакировим наступима у Бриселу. Ја нигде у Кини нисам клеветао никога другог. Политички лидери у РС морају да разговарају. Заједништво је неопходно», рекао је Додик у Бањалуци на конференцији за новинаре.

 

 

Приметио је да је време да са Изетбеговићем прекине сваку комуникацију.

 

Подсетио је да је Изетбеговић изгубио Сребреницу на локалним изборима, али и неколико важних општина.

 

«Ни избори у Америци његовој политици не иду на руку. Бакир је већ умешан у свашта. СДА је партија која је своје прваке инсталирала у правосуђе. И то најбоље говори о Изетбеговићевим изјавама. Мени је јасно да бошњачки политичари верују да ће нестати сведоци и зато се не процесуира ништа од злочина према Србима», рекао је Додик.

 

 

Поновио је да Изетбеговић мора да објасни зашто је изгубио изборе, али и да објасни изјаву лидера СББ-а Фахрудина Радончића у приштинском суду о његовом оцу Алији.

 

«Бакир је рекао да наставља политику свога оца и то довољно говори», истакао је Додик.

 

 

Каже да не долази у обзир никаква прекомпозиција БиХ.

 

Сматра да кардинал Винко Пуљић не треба да се меша у политичке ствари у БиХ, те да верски лидери треба да се баве вером.

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ;