Руске власти неће прогнозирати утицај нове америчке администрације на могућност укидања санкција Запада, приоритети руске владе одређени су на основу актуелног стања у економији, а не на основу деловања власти других земаља, поручио је данас премијер Русије Дмитриј Медведев.

 

 

„Оријентишемо се на сопствене приоритете који никако нису повезани с деловањем иностраних власти, него проистичу из наших претпоставки о актуелном стању руске економије”, рекао је Медведев новинарима.

 

 

Он је подсетио да је током припреме прогнозе за 2017, 2018. и 2019. годину, руски кабинет министара полази од претпоставке да санкције неће бити укинуте.

 

„Због тога независно од резултата избора у било којој земљи, чак и тако важној као што су Сједињене Америчке Државе, наше претпоставке остају непромењене, укључујући и претпоставке у вези са санкцијама. Уколико се ситуација буде променила, може се догодити и да променимо наше претпоставке у складу с новим условима, а сада ништа нећемо кориговати”, нагласио је премијер, преноси Спутњик.

 

 

Медведев, који је боравио у званичној посети Израелу и Палестини, рекао је да не искључује могућност да после смене домаћина Беле куће Сједињене Америчке Државе појачају напоре усмерене на решавање палестинско — израелског сукоба.

 

„Веома ће важна у овом процесу бити позиција других земаља, укључујући и САД, које у последње време нису имале посебне активности на овом плану”, рекао је руски премијер на конференцији за новинаре после посете Израелу и Палестини.

 

„Могуће је, међутим, да ће после промене администрације активност ове врсте бити већа”, рекао је Медведев.

 

 

Русија је, према његовим речима, спремна за сарадњу и постизање мира на Блиском истоку у сарадњи с другим земљама, укључујући и четворку блискоисточних посредика, у којој су и САД, Уједињене нације и Европска унија.

 

„Ми ћемо као посредници наставити своје напоре и надамо се да ћемо наићи на помоћ и других учесника процеса, укључујући и нову америчку администрацију”, рекао је Медведев, преноси Спутњик.

 

„Ниједно посредовање не може да замени политичку вољу и преговарачки процес сукобљених страна”, рекао је премијер Русије – преноси Танјуг.

 

 

 

Тагови: ;