Руска федерална служба безбедности је објавила цео видео снимак на коме се види притварање чланова субверзивне терористичке групе Министарства одбране Украјине у Севастопољу.

 

 

Раније је пресслужба службе јавила да је терористичка група Министарства одбране Украјине припремила саботажу војних објеката на Криму и да је ухваћена у Севастопољу. Тројица осумњичених су ухапшена у припреми саботаже.

 

На видеу се види претрес стана једног од притворених, где је служба пронашла муницију, оружје и панцир прслуке.

 

Поред тога су службеници Федералне службе безбедности извукли из скровишта у земљи неколико пакета експлозива.

 

Чланови терористичке групе главне обавештајне дирекције украјинског Министарства одбране су планирали да изврше саботажу на објектима војне и цивилне инфраструктуре на полуострву Криму. Ухапсила их је 9 новембра 2016 године у Севастопољу Федерална служба безбедности Руске Федерације.

 

Одузете су им експлозивне направе велике снаге, оружје и муниција, посебна средства комуникације и други докази њихове криминалне активности, укључујући и планови објеката на којима су, како се сумња, припремали саботажу.

 

По изјави руских специјалних служби, диверзанти су стигли на Крим пре око две недеље. Одмах су били сумњиви и под надзором су од почетка. Неколико дана касније је надзор дао прве резултате. Планирали су нападе у самом центру Севастопоља. На мети су били дистрибуција, гасна станица и поморски саобраћај.

 

Севастопољски суд је донео прву одлуку у овом случају и одредио им притвор у трајању од два месеца. Из ФСБ је јављено да су они већ признали кривицу и дали исказе.

 

Ката

 

Тагови: ; ;