11 новембра 2016 године након истражно оперативних радњи спроведених у Доњецку, припадници Министарства за државну безбедност ДНР ухапсили су 6 припадника украјинске националистичке организације  «Misanthropic Division», чији су лидери још раније преузели на себе одговорност за убиство команданта батаљона «Спартак» Арсена Павлова познатијег као Моторола.

 

sbu-dnr

 

 

 

Тренутно се према њима спроводе истражно оперативне радње и они дају признање о околностима под којима су извршавали злочине као и терористичке и екстремистичке активности. Активисти «Misanthropic Division» одржавали су контакте са СБУ и испуњавали њихове задатке на територији ДНР.

 

Утврђено је да је СБУ организовала терористичке акције и акције саботаже на територији ДНР и ЛНР у оквиру плана који је имао за циљ изазивање унутрашњег конфликта између лидера Република као и стварање услова за војне сукобе између њих.

 

Министартво за државну безбедност ДНР спроводи активности у циљу документовања улоге сваког од учесника противправних делатности укључујући и покушај дестабилизације ситуације у ДНР и ЛНР, предузет од стране украјинских националиста по налогу потпредседника СБУ, руководиоца антитерористичког центра Виталија Маликова и начелника оделења СБУ «Доњецке области» Александра Куца.

Тагови: ; ;