Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су се сви рудари који су се нашли под земљом после напада украјинских снага на Брјанку успели да изађу на површину.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 960 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајево и Озреновку у околини Горловке, Васиљевку у околини Јасиновате, Жабичево, Спартак, Александровку и Тродовски у околини Доњецка, Докуичаевск, као и насеља Лењинское, Саханку и Коминтерново на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 16 пута нападале позиције НМ у подручју насеља Нижне Лозовое, околини Станице Луганске насеља Калиновка и града Стаханов као и Брјанке. Рањена су два становника Брјанке а оштећени су трафостаница, гасовод и неколико рудника где се рудари од последица напада налазе под земљом.

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи нападали Спартак, Жабичево, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, околину Горловке, Јасиновату као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.Током напада на Александровку и Трудовски оштећене су две куће.

 

 

Тагови: ; ;