За планирање напада на такмици Албанија — Израел одговоран је Лавдрим Мухаџери, командант терориста повезан са такозваном Исламском државом, који је рођен на Косову, преноси израелски сајт Јнетњуз.

 

izrael-albanija

 

Како наводи тај сајт Мухаџери, познат под ратним именом Абу Абдулах ал Косово, један је од лидера Исламске државе који стоји иза покушаја напада на израелске фудбалере на утакмици у Албанији.

 

Протеклих година, он је био активан у Сирији и Ираку у различитим терористичким организацијама, а недавно је планирао низ напада на Балкану, тврди тај сајт.

 

Израелски Биро за борбу против тероризма издао је у уторак упозорење својим грађанима да не путују на квалификациону утакмицу Светског купа у албанском граду Елбасану у суботу након што је у Албанији ухапшено четворо осумњичених повезани са ИС, који су наводно планирали напад током утакмице.

 

Утакмица «високог ризика» Албанија — Израел требало је да се игра у недељу у Скадру, али је померена за дан раније и играће се у Елбасану, граду око 50 километара удаљеном од Тиране, због информација да постоји могућност терористичких напада.

 

Пре неколико дана на Косову је ухапшена група исламиста која се повезивала са овим догађајем, а данас су у Скадру ухапшена четири Албанца, под истом сумњом.

 

Утакмица између Албаније и Израела игра се вечерас од 20.45 сати у Елбасану.

 

 

РТРС

Тагови: ; ; ;