Многи у Демократској партији САД сматрају да им је изборни пораз Хилари Клитнон добродошао да се реформишу и ослободе клана Клинтонових, пише The Financial Times и напомиње да су Клинтонови ушли у Белу кућу пре двадесет и пет година и заузели утицајне позиције у Демократској партији.

 

no-hillary

 

Но, сада је, по мишљењу британског листа, Хиларин пораз америчким демократама повратио наду да ће обновити партију и окренути је обичним Американцима.

 

„Партија ће почети да се обраћа ширем кругу људи. Како нам је открио један бивши сарадник Била Клинтона, сада је Демократска партија спремна да све почне од чистог листа“, пише лист, додајући да неки амерички политичари признају да су погрешили што су на унутарстраначким изборима гласали за Хилари.

 

У Демократској партији признају да није било најпаметније ни то што је Клинтонова за време кампање летела искључиво приватним авионима, возила се луксузним аутомобилима и била непрекидно окружена свитом.

 

„Око ње је најактивнија била клика Клинтонових. То су били људи који су у време кампање увелико правили планове у којима себе видели амбасадорима у Паризу или на кључним положајима у Хилариној администрацији“, каже бивши сарадник Хилариног штаба.

 

Ката

Тагови: ; ; ;