Либерално демократска партија упозорила је да друштво, њене институције и они који врше директан утицај на положај грађана у Србији клизе у антизападно расположење склоно повећаној агресији и нетрпељивости.

 

cedomir-jovanovic, чеда јовановић

 

ЛДП наводи у саопштењу да је потребно да Влада Србије гласно реагује и осуди ове појаве и да, сем немуште приче о интеграцији са Западом, заузме јасан став у којем неће остати недоумице у ком правцу иде Србија.

 

У супротном, полако ћемо потонути под теретом национализма, политичког егзибиционизма и свих врста политичке деструкције.

 

У јавности и појединим медијима, води се кампања против Европске уније и свих оних који заступају европске вредности у Србији. То је нарочито интезивирано после избора одржаних у Црној Гори и преливања те кризе у Србију, на шта смо упозоравали, наводи ЛДП.

 

»Хистерично расположење, које се показује нашим доживљајем догађаја у свету, проузроковало је вандалско понашање националиста у Скупштини и покушај да се линчује један европски званичник, који у Србији обавља своју професионалну дужност», указује ЛДП.

 

 

Та партија истиче да се у парламенту супротставила овом понашању посланика радикала и Двери, али то није довољно.

 

«Потребно је да у одбрану вредности модерне и цивилизоване Србије стану све грађанске и европске снаге у друштву. Паралелно са тим, на мети таблоида, појединих министара и националистичких кругова су сви они појединци и организације који се због својих ставова директно оптужују за издају сопствене земље», наведено је у саопштењу.

 

 

ЛДП наводи да се »цртају мете на чело људима, угрожава безбедност породица, одузима право на слободан рад само зато што се некоме не допадају политички или професионални ставови појединаца. Та кампања у Србији мора одмах престати, пошто су се сличне кампање у ближој прошлости завршавале трагично и са трајним последицама по све».

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ; ;