Лидер француске партије Национални фронт Марин ле Пен је у интервјуу за Би-Би-Си изразила мишљење да Европа не треба да се плаши политике Кремља.

 

lepen

„Нема никаквог разлога за страх. Ми имамо пријатеље у Русији и дугогодишње односе који се историјски заснивају на пријатељству“, рекла је Ле Пенова. Она је додала да је Русија европска земља са којом је паметније разговарати и закључивати споразуме о сарадњи, као и трговинске споразуме. Према речима француске политичарке, у овом тренутку нема никаквих разлога за „окретање према САД, занемаривање Русије и живљење са њом у хладном рату“.

 

Она је тако дала на знање да је присталица вишеполарног света и равнотеже у односима са свим земљама. Осим тога, Ле Пенова је високо оценила акције руског председника Владимира Путина, који штити интересе своје земље и њен идентитет.

„Они који данас заиста дестабилизују Европу и њене суседе су ЕУ и САД, које су се последње време понашале веома агресивно према Русији. Зашто се то дешавало? Јер се модел који заговара Владимир Путин кардинално разликује од оног на ком инсистира Обама“, рекла је она. Француска политичарка је навела да је такав модел добар и применљив и на Француску.

 

 

восток

Тагови: ; ; ;