Неочекивано велика количина снега који је 13. новембра завејао Кијев, једна је од тема на коју грађани Украјине дискутују на друштвеним мрежама. Неки од њих су у зими која је стигла у Кијев, видели «траг Кремља», пише «Коресподент».

 

снег, Кијев

 

 

Снег је прекрио Кијев у недељу и изазивао застој и гужве у саобраћају. Комуналци су са чишћењем снега почели после неколико сати. Према речима градоначелника Виталија Кличка, 260 возила чисте улице Кијева. Градске власти позвале су возаче да не иду приватним возилима, и пређу на коришћење јавног превоза.

 

На могуће велике количине снега упозорено је раније, али су се коминална предузећа «припремала за природну катастрофу на разне начине», пише украјинско издање.

 

«Очекивали смо зиму. Очекивали смо снег. Али нисмо очекивали да ће све стићи у исто време», пише један од корисника Алексеј.

 

«Они који сада улицама Кијева возе аутомобиле са летњим гумама, могу да се уједине у једну политичку партију или да, на пример, сви приступе Радикалној партији», нашалио се други становник главног града.

 

«Прича се да је снег потплаћен од стране Кремља. Добили смо и оперативне податке да су се облаци синоћ кретали ка Москви. У блиској будућности се у Кијеву очекују агенати у облику три лоптица снега и са шаргарепом. Обавештајне службе страхују да ће под тако огромним слојем снега, веома тешко пронаћи траг Кремља. Главно је да не морају ништа да измисле», додаје он.

 

«Снежна олуја је биолошко оружје Путина?» — пише Ана Степанец, незадовољна радом кијевских власти.

 

 

 

Тагови: ; ; ;