На адресу кримских власти почеле су да стижу захвалности од становника града Гениченск, Херсонска област-Украјина због испоруке гаса и топлотне енергије, саопштио је члан кримске владе Заур Смирнов.

 

gas-genicensk

 

Председник Русије Владимир Путин, у суботу је након обраћања становника Гениченска и кримских власти одобрио да се испоручи гас овом граду. У суботу увече кримске власти су саопштиле да је испорука гаса за Гениченск кренула.

 

Власти Херсонске области демантовале су ову информацију тврдећи да се ради о залихама сопственог гаса. Кримске власти прокоментарисале су овакве изјаве страхом украјинских власти да признају своју немоћ у решавању проблема грађана.

 

Директор кримске компаније «Черноморнефтегаз» изјавио је да ће испорука гаса трајати до марта.

 

«Нама стижу информације како званичним каналима тако и путем друштвених мрежа о захвалности становника Гениченска првенствено председнику државе а затим и кримским властима, и то нас радује. Ми помажемо и спремни смо да помогнемо братском народу»- рекао је Смирнов који је у кримској влади задужен за међунационалне односе.

 

Подсетимо и током претходне године град Гениченск је био на ивици хуманитарне катастрофе због недостатка гаса. Помоћ је такође пружила Русија.

 

 

Тагови: ; ;