Демократска партија социјалиста није спремна да прихвати захтеве Бошњачке странке која је тражила три ресора у новој влади, па је седница Главног одбора БС на којој је јуче требало да се одлучује о овом савезу, одложена за неколико дана, сазнају „Вијести“.

 

rafet-husovic-i-milo-602-640x468

 

Због великих несугласица са потенцијалним коалиционим партнером, ДПС-ом, седница ГО одложена је за наредну недељу, рекао је саговорник листа из врха БС-а.

 

Бошњаци су тражили место потпредседника Владе за регионални развој, као и министарства пољопривреде и социјалног рада. За мјесто вицепремијера за регионални развој планиран је лидер БС Рафет Хусовић (који је и сада потпредседник Владе).

 

Потпредседнику БС-а Кемалу Пуришићу партија је наменила место министра пољопривреде, а његовом колеги на истој страначкој позицији Осману Нурковићу Министарство рада.

 

 

У прошлонедељним неформалним контактима са мандатаром и замеником лидера ДПС-а Душком Марковићем, Бошњаци несу добили сагласност за та места, па је одложена седница ГО која је била најављивана за јуче. На њој је требало само да се формализује Платформа за преговоре, која укључује и ранији захтев за лабаву границу између Рожаја и Новог Пазара.

 

Пошто ДПС није пристао на услове БС, та партија је одлучила да тражи још једно место у Влади министра без портфеља.

 

ин4с

Тагови: ;