Доласком неких других људи на власт у САД уместо Клинтонових време да се на други начин говори о истини о Маркалама и на Тузланској капији, изјавио је председник Републике Српске, Милорад  Додик.

 

milorad-dodik-4

 

„Те нападе нису урадили Срби. Иако је међународна комисија утврдила да те гранате нису биле испаљене са српских положаја о томе се није смело говорити за време Клинтонових. Познато је у јавности да је Клинтон рекао Алији Изетбеговићу да уколико жели интервенцију да мора да направи место покоља најмање 5.000 људи», каже Додик за “Ослобођење”.

 

 

Он је навео да му је 2007. године амбасадор једне земље у БиХ рекао да је можда у праву када су говори да су за Маркале одговорни Бошњаци, али да тим тврдњама може да угрози каријере многих политичара у САД и да мора да зна да постоји реалан однос моћи, чиме му је на индиректан начин поручио да “сачека свој тренутак за истину”.

 

Наравно да људи из Демократске партије у САД нису дозвољавали да се промени наметнути спин о томе. Сада када је Клинтонова изгубила на изборима, отићи ће њихови људи и доћи ће неки нови. Да ли је време за истину? Да ли је време да говоримо о Маркалама на други начин? – упитао је Додик.

 

 

 

Извор: Телеграф.рс

 

 

Тагови: ; ; ;