Руска федерална служба безбедности привела је  пет чланова међународне тероистичке групе, «исламска држава» због планирања и припремања терористичких напада у Ингушетији и Москви. Ово је објавио  Центар за односе са јавношћу руског ФСБ,а пренела агенција Тас.

 

984

 

«Федералне службе безбедности током сложених оперативних активности претраживања, ухапсила је радну групу чији је циљ био да почине злочине терористичке и екстремистичке природе на територији Републике Ингушетије, а такође и у Москви. Група ухапшених је повезана са међународном терористичком организацијом «Исламска држава», — наводи се у изјави ФСБ

 

Као резултат оперативних и обавештајних активности,ових  пет чланова криминалне групе су ухапшени и налазе се у притвору.

 

 

«Приликом хапшења код осумњичених је пронађена већа количина оружја, две импровизоване експлозивне направе, око 10 кг експлозива ТНТ, детонатори, компонетне за прављење експлозивних направа као и већа количина муниције различитог калибра,“наводи се у извештају ФСБ.

 

Посетимо да је 12. новембра, ФСБ извео још једно хапшење у Москви и Санкт Петербургу, приликом ког је лишено слободе 10 припадника терористичке групе, такође повезаних са «Исламском државом».

 

Тагови: ; ; ;