Mинистар спољних послова Северне Kореjе Kим Jонг Хо изjавио jе данас да та земља не мари ко jе председник Сjедињених Aмеричких Држава (СAД), али радиjе желе да знаjу да ли ће СAД окончати своjу «неприjатељску политику», преноси AП.
koreja-tramp
«Наjбитниjе jе то да ли ће СAД имати вољу да прекину своjу неприjатељску политику према Северноj Kореjи», рекао jе Kим на конференциjи за новинаре у седишту Уjедињених нациjа (УН) у Њуjорку, одржаноj након заседања комитета УН о нацрту Резолуциjе о «распрострањеном и грубом кршењу људских права» у азиjским земљама.
Северна Kореjа раниjе jе осудила СAД и Jужну Kореjу за припремање рата, тако што годишње одржаваjу заjедничке воjне вежбе, преноси Роjтерс.
Новоизабрани председник СAД Доналд Tрамп у маjу jе казао да намерава да разговара са севернокореjским лидером Kим Jонгом, како би зауставио нуклеарни програм Пjонгjанга.
Северна Kореjа jе под санкциjама УН од 2006. године, а у марту ове године те санкциjе су продужене након нуклеарне пробе одржане у jануарау и фебруару ове године.
ТАНЈУГ

Тагови: ; ;