Један од лидера Демократског фронта и председник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да се опозиција спрема на протесте уколико се конституише нова Влада Црне Горе, а не утврде се све чињенице у вези са наводним државним ударом.

 

15055672_1271161426290198_5946945364232190773_n

Мандић мисли да би то произвело већу политичку кризу него што је била за време протеста ДФ-а, преносе „Вијести“, а преноси Спутњик.

 

„Политичка криза, која ће се отворити у случају да се Влада изабере на овај начин, а рекао бих да је то преварантски начин, биће још већа криза него што је била криза када је ДФ сам протестовао против Владе Мила Ђукановића. То није добро“, рекао је Мандић, гостујући у емисији „Један на један“ на бањалучкој АТВ.

 

Он се у Бањалуци састао са председником Милорадом Додиком и председником Народне скупштине Недељком Чубриловићем. Мандић је казао и да је опозиција припремила доказе о изборним преварама.

 

„На основу доказа које смо прикупили, мимо овог лажног државног удара, можемо да докажемо кривичну одговорност великог броја људи који су гласали, а нису имали право да гласају, који су то радили за новац који им је давао ДПС. Имамо конкретне снимке“, рекао је.

 

На питање како коментарише поруке власти Србије, он оцењује да су све оне биле само у корист Ђукановића. Мандић истиче да је отворена подршка Ђукановићу нанела штету Вучићу, кога су, како је казао, Срби у Црној Гори јако поштовали.

 

Чудним сматра то што Вучић од како је премијер ниједном није био у званичној посети Црној Гори.

 

„Ја сам имао комуникацију са Вучићем и на сам дан избора, када смо се заједнички сложили да је важно очувати мир“, казао је Мандић.

Тагови: ; ; ;