Обраћање 10-годишње девојчице Ивоне Васић британском новинару Нилу Меклину у којем тражи од њега да се са више поштовања опходи према српском тенисеру, постало је хит на друштвеним мрежама.

 

Меклин је провоцирао и постављао неумесна питања у недељу поподне на конференцији за медије након победе српског тенисера на старту Завршног Мастерса у Лондону против Аустријанца Доминика Тима, а све због Новаковог бацања рекета на крају првог сета, који је изгубио у тај-брејку.

 

„Овим путем желим да се обратим Вама „господине новинару” и свима вама који мислите исто као он. Ја се зовем Ивона Васић, за месец дана пуним 10 година и долазим из једне мале, али спортске земље Србије. Ви као образован човек требало би да знате колико је тешко бити број 1, у било чему, на свету. Зато вас молим да следећи пут када се будете обраћали Новаку то урадите са поштовањем и професионализмом, као да се обраћате вашој краљици. Он је витез. Зашто витез? Зато што је тенис витешка игра”, истиче мала Ивона у видео обраћању.

 

 

Ниједног тенисера нисте дочекали као њега, са тим чувеним „британским сарказмом”, који би требало да сачувате за ваше спортисте.

 

„Зато вас још једном молим да следећи пут када се будете обаћали њему то урадите са више поштовања. Зашто? Зато што сам ја због њега почела да тренирам тенис, као и многа деца широм света, зато што када гледам њега уживам и будем поносна и срећна. Поносна сам на то сшто сам држављанка Србије. А вас „господине новинару” треба да је срамота мојих година. Новаку дајем сву моју подршку”, закључила је Ивона, уз повик: „Напред Новаче”.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ;