Србија у УН подржала руски Крим

СРБИЈА ПОДРЖАЛА РУСИЈУ ОКО КРИМА У УН

 

Синоћ се у Уједињеним нацијама одржало гласање о резолуцији Украјине којом се Русија осуђује због „привремене окупације“ Крима и осуђује за терор и прогон становништва на Криму.

 

Као држава која је „окупирана“ од стране Запада, али и као држава која је недавно, приликом посете украјинске министарке, потврдила територијалну целовитост Украјине са Кримом, логично би било да је Србија гласала за резолуцију. Или, минимум да се не би замерала ни Западу ни Русији да не гласа или буде уздржана. Зар не?

 

15032917_10210198744992466_2577558938818540838_n

 

Међутим, Србија је гласала ПРОТИВ резолуције (што се види на слици), заједно са Русијом, Кином, Казахстаном, Белорусијом и другим земљама. Овиме се још једном потврђује теза да кога год имали на власти, колико год били окупирани од стране Запада, Србија је у односу на многе земље света суверенија у неким својим одлукама.

 

Србија је стала уз Русију за Крим, а реално је било очекивати да стане уз Запад за украјински Крим, без обзира што Русија подржава Србију око Косова, јер, и тако смо недавно потврдили Крим као део Украјине приликом посете украјинске министарке.
И поред тога, гласали смо против ове резолуције.

 

Добре ствари треба похвалити.

 

 

 

Фејсбук статус Ненада Узелаца

 

 

Такође прочитајте: Украјина сматра «ножем у леђа» одлуку Белорусије да не подржи резолуцију о Криму

 

 

 

 

 

Коментари: