Председник Републике Српске Милорад Додик председавао је данас Првом седницом Одбора за прославу Дана Републике Српске, на којој је усвојен Програм прославе 9. јануара – Дана Републике Српске 2017. године.

 

program

 

Као и претходних година, код председника Републике Српске предвиђени су традиционални пријеми представника законодавних и извршних органа и институција Републике Српске, правосудних органа Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине, представника верских заједница, културних и научних радника, привредника, представника борачких организација, спортиста, студената, награђених ученика и медија.

 

У склопу обиљежавања Дана Републике Српске предвиђено је полагање венаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу,Споменику бањалучким бебама, као и полагање венаца на спомен-обележју бившег председника Републике Српске др Милана Јелића.

 

Програмом обележавања предвиђена је додела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање седнице Сената Републике Српске.

 

Свечана академија поводом Дана Републике Српске биће одржана 9. јануара у спортској дворани “Борик“.

 

У свим градовима и општинама Републике Српске биће обележен Дан Републике Српске, а у Бањој Луци ће 9. јануара бити организован богат културно-уметнички програм.

 

Програмом је предвиђено и традицонално обележавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту.

 

 

АТВ

Тагови: ; ; ; ;