Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- два сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:44

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 894 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Жељезну Балку у околини Горловке, Спартак, аеродром, Александровку и Тродовски у околини Доњецка, Нову Марјевку у Тељмановском рејону, Докучаевск и Јасиновату као и насеља Саханка, Безименое и Коминтерново на југу ДНР. Током напада оштећено је укупно 14 објеката.

 

Током данашњег напада на болницу у околини Доњецка није било жртава.

 

13:13

 

Око 12:30 украјинске снаге су гранатирале цивилну болницу у насељу Октобар Куибишевског рејона Доњецка. Оштећени су прозори и фасада. Информација о евентуалним жртвама нема.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју Калиновке и Калинова.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале Зајцево у околини Горловке, Трудовски, Александровку, Спартак, Волво центар и доњецки аеродром. околину Докучаевска, индустријску зону Јасиновате, као и насеља Саханка, Безименое и Коминтерново на југу ДНР. У Зајцеву је оштећена једна кућа, у Докучаевску и Коминтернову 5, у Саханки зграда поште а у Петровском рејону гасовод.

Тагови: ; ;