Доналд Трамп планира да, убрзо после инаугурације, посетити Русију.

 

„Након консултација унутар тима, донета је одлука да се са посетом Москви сачека и да се спрема за време након инаугурације”, пише Известија, позвавши се на извор у врху Републиканске партије САД..

 

То логичан потез, јер би Трампов одлазак у Москву пре преузимања власти могао да се сматра за подривање Обамине политике и за тежњу да се воде разговори иза леђа садашње администрације, каже издавач листа The National Interest Дмитриј Сајмс.

 

1432003375366112173

 

„Трампова Америка ће покушати да се договори са Путиновом Русијом. Мада се Трампу можда и не свиђа начин на који је Крим ушао у састав Русије, он се може де факто сагласити са правом Москве на полуострво”, коментарише The Financial Times.

 

Трамп би, по процени британског листа, могао да укине антируске санкције ради оздрављења ситуације у свету, на трајно затварање врата НАТО Украјини и Грузији и на замрзавање броја воника алијансе у балтичким земљама. За узврати, од Москве ће тражити да се прекине агресија на Украјину.

 

The Financial Times такође прогнозира да ће Москва и Вашингтон на Блиском Истоку почети да заједно ратују против «исламске државе», а да ће САД одустати од намере да свргну сиријског Председника Башара Асада.

 

„Многи у Европи и у САД могу окренути леђа таквом Председнику, а Путин може почети да тражи и друге уступке”, отрован је лист.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;