Mинистар одбране Зоран Ђорђевић разговарао jе данас са амбасадором Русиjе Aлександром Чепурином и том приликом изразио захвалност због руске принципиjелне подршке спољно-политичким приоритетима Србиjе.

 

chepurin-or-evi

 

На састанку jе истакнуто да Србиjа водимо самосталну и независну спољну политику, уз бескомпромисну примену начела воjне неутралности и уравнотеженог приступа развоjу сарадње са свим страним партнерима, на бази међусобног уважавања и поштовања.

 

Tоком отвореног разговора саговорници су исказали задовољство због постигнутог континуитета у развоjу сарадње у области одбране, коjа у потпуности прати стратешко партнерство и достигнути степен општих и политичких односа две државе.

 

Oво се посебно односи на вежбе „БAРС 2016“ и „Словенско братство 2016“, коjе су успешно реализоване током октобра и новембра ове године, а коjе имаjу несумњиви допринос jачању функционалних и оперативних способности Воjске Србиjе.

 

Истакнуто jе да ће у наредном периоду бити настављено интензивирање и других обострано прихватљивих видова сарадње, са посебним акцентом на развоjу воjно-техничке и воjно-образовне сарадње.

 

Tоком разговора размотрена су и остала воjно-политичка питања од значаjа за две стране, што се пре свега односи на проблем мигрантске кризе, као и борбу против тероризма и других безбедносних изазова и претњи.

 

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ; ;