Алексеј Пушков сматра да се  садашњи амерички председник Барак Обамасамо  прилагођава ставу ново изабраног америчког лидера Доналда Трампа по питању односа са Русијом. Пушков је прокоментарисао Обамину изјаву у којој је он назвао Русију  војно супер силом.

 

Подсетимо да је у четвртак, актуелни амерички председник Барак Обама изјавио да је се његов принцип у односу на Русију није променио од првог дана његовог председниковања. Он је истакао да је Русија  важна земља, војна суперсила, која има утицаја у региону и свету.

1481621178

Обама је такође изразио наду да ће нови шеф државе, Доналд Трамп » наставити да сарађује са Русијом», али ће се исто тако држати ставова у којима се Москва разилази са Вашингтоном.

 

«Јуче је Обама назвао Русију » регионалном силом а сада одједном изјављује да ју је одувек сматрао великом војном силом,то је уствари само његово прилагођавање Трампу ..» – написао је Пушков на свом  Твитер налогу.

 

Пушков је додао и то да је Обама предложио Трампу да  не мења приступ према Русији, али, по његовом мишљењу то је само Обамин покушај  «заснован на освети и препун сукоба, који води у ћорсокак.»

Тагови: ; ; ; ;