Покрет социјалиста се залаже за суверену, самосталну и стабилну Србију, која о свом спољнополитичком путу одлучује сама, поручио је данас лидер те странке Александар Вулин.

 

srbija-rusija. србија русија

 

Он је, после свечаног дела трећег конгреса Покрета социјалиста у Центру Сава, истакао да „нема тог савеза, који ће Србију посвађати са Русијом и Кином“.

 

Вулин је новинарима, рекао да се Покрет социјалиста залаже за Србију која се изборила за своје право да сама бира своје пријатеље.

 

„То право неће дати баш ником другом“, поручио је Вулин и поновио да нема тог савеза због којег ће Србија себи допустити да се посвађа са Русијом или Кином, те да никада неће дозволити да Србија изгуби своје традиционалне пријатеље. Нема те политичке организације, каже Вулин, која ће Србију натерати да једног дана ради другим земљама оно што је њој рађено. „То значи да хоћемо политику војне неутралности, никако сврставање у НАТО, или било који други војни савез“, рекао је Вулин.

 

Вулин је на конгресу, којем су присуствовали и коалициони партнери ПС из Владе Србије, међу којима и потпредседник Небојша Стефановић из СНС-а, који се и обратио учесницима, рекао да „знамо да је велика и моћна“ ЕУ уморна од проширења, али и поручио да је Србија уморна од нових услова, уцена и убеђивања да призна независност Косова и Метохије.

 

Наводећи да су службеници стране амбасаде у Србији били на антивладиним протестима, Вулин каже да „не дамо да се према нама понашају са непоштовањем“.

 

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;