Откривено је одакле су дошле информације о бомбардовању „болница“ у Сирији, за које Вашингтон оптужују Русију. Испoставило се да се ради о турској канцеларији Сиријско-америчке медицинске заједнице, чије седиште је у Вашингтону.

 

КАДА РУСКИ НОВИНАР НАТЕРА АМЕРИЧКОГ ПОЛИТИЧАРА ДА ЗАБОРАВИ НА ДИПЛОМАТСКО ПОНАШАЊЕ

 

5f42d6a1-556x371

 

Правни менаџер турске канцеларије Сиријско-америчке медицинске заједнице Мохамед Катуб потврдио је агенцији Спутњик да је Стејт департмнент објавио њихове податке. Они су били добијени од волонтера и сарадника који раде у Сирији.

 

Међутим, организација не располаже информацијама ко је тачно порушио медицинске објекте. Раније је званични представник Стејт департмента Џон Кирби пожурио да оптужи Русију за бомбардовање тих објеката. Вашингтон је више пута оптуживао Русију за ваздушне ударе на цивилну инфраструктуру у Сирији. Ипак, за то никад нису били представљени никакви докази.

 

Званични представник руског Министарства одбране Игор Конашенков изјавио је да бомбардовање „болница“ и „мобилних клиника“ у Алепу постоји само у машти Џона Кирбија и да је то „информативна брљотина“ која ће остати као мрља у биографији пензионисаног адмирала.

 

Извор Новости

Тагови: ; ;