Председник Руске Федерације Владимир Путин је Патријарху московском и целе Русије честитао седамдесети рођендан.

 

ru-patrijarh-i-predsednik-s

 

„Ви сте многе године посветили подвижничком служењу Руској православној цркви и доследној и тврдој заштити њених вредности и идеала. Заслужили сте најискреније поштовање својом сталном бригом о очувању јединственог историјског, културног и духовног наслеђа Русије, као и својом подршком институцији породице и васпитавању нових генерација“, пише у Путиновој честитки Патријарху, захваљујући му за огромни допринос у јачању мира и друштвене слоге у Русији.

 

„Православље и Русија су нераздвојиви. Током целе историје православље је играло веома значајну улогу у животу наше државе и нашег народа. Хришћанске, православне вредности леже у темељима нашег моралног систма. У том смислу је православље најважнији саставни део душе Русије“, рекао је Владимир Путин у филму „Патријарх“, који је приказала ТВ „Россия 1“.
.
„Не могу да кажем да увек и стопроцентно подржавам Патријархово мишљење. Можемо се око нечега и спорити, али су наши погледи веома блиски. Од њега се много шта може узети. Његови савети ми много значе, јер је он веома уман, образован и дубок човек са којим је интересантно разговарати о свему, од веронауке и теологије до историје и државних послова“ рекао је Председник.

 

Поводом рођендана Патријарха Кирила, у Москви је отворена изложба фотограција „Син Цркве“, уз непосредно учешће Министра културе РФ Владимира Мединског и режисера Никите Михалкова.

 

Ката

Тагови: ; ; ;