Након јучерашње лоше вести да су припадници теористичке организације «Исламска држава» заробили шест војника Сиријске војске на периферији Деир ел Зора, недавно објављени снимак Сиријске војске указује на то да сиријске трупе нанеле терористима знатне губитке током њиховог последњег напада на Аеродром Деир ел Зор.

 

На једном од видеа снимљеном са стране сиријске војске, противтанковска ракета испаљена од стране Сиријске војске буквално разара позиције терориста, и вероватно убија неколико милитаната.

 

 

 

Други видео показује артиљеријско гранатирање области на Џабал Турдаху, Сакр острву и селу ел Џафрах. Спроведени су и ваздушни напади како би се одбила офанзива припадника терористичке организације «Исламска држава».

 

 

 

Деир ел Зор је под потпуном опсадом џихадиста од 2014. године, али авиони руских војно-космичких сила редовно снабдевају становништво залихама хране, чиме се избегава масовно умирање од глади у граду, и такође снабдевају сиријску војску оружјем и муницијом за одбрану од свакодневних нападе терориста.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;