Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је да ће руским бизнисменима понудити најповољније услове како би реализовали своје пројекте у Сирији.

 

asad-2

 

Како се наводи, он је то рекао на састанку у Дамаску са вицепремијером Русије Дмитријем Рогозином. Рогозин је прецизирао да ће сиријске власти посебну пажњу посветити свакој руској компанији која буде заинтересована да реализује своје пројекте у Сирији.

 

Главне теме састанка били су борба против тероризма, трговинско-економски односи двеју земаља и сарадња у сфери енергетике, а том приликом представљени су бројни пројекти управо у сфери енергетике и транспорта.

У саставу руске делегације која је посетила сиријску престоницу били су многобројни представници министарстава иностраних послова, одбране, економског развоја, енергетике и пољопривреде. „Политика и став Русије, како на међународној арени, тако и у борби против тероризма, потврђују да је Русија велика држава, која је заснована на принципима међународног права, поштовања суверенитета и права на самоопредељење“, рекао је Асад

спутник

Тагови: ;