Руководиоцу енглеске редакције News Front је на ФБ стигла порука од неког Алмеда Медија (Almed Medi), који себе назива џихадистом из Сирије, а представио се као Абу Џихад. У поруци је достављен видео са заробљеником, који је по свему судећи италијански држављанин. Џихадиста је запретио да ће заробљеник бити погубљен уколико италијанска влада не предузме потребне мере.

 

 

Заробљеник у видеу држи папир са цифрама 15.11.2016. што потврђује датум снимања видеа.

 

 

News Front је претходно из анализе говара утврдио да чистоћа изговора даје разлог да верујемо да је човек заиста Италијан.

 

«Ја, Серђио Ђаноти, се 7 месеци налазим у заробљеништву. Молим италијанску владу да ме заштити од могућег погубљења», каже у видеу заробљеник.

 

 

Њуз фронту (News Front) за сада није потврђена тачност добијених информација и није одговоран за њихову поузданост. Уредници су ипак одлучили да објаве материјал, јер распрострањене информација може спасити овом човеку живот.

 

Наша агенција има скриншат преписке са наводним џихадистом, као и пасоша италијанског грађанина.

 

У поруци је анонимно лице такође написало да «пре него што некога убијемо, увек о томе обавестимо медије. Ако будете ефективни, даћемо вам информације о осталим затвореницима».

 

News Front је већ контактирао колеге и пријатеље у Италији, и пренео примљене информације.

 

1

 

2

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;