Трговина мртвима, убијање деце и скрнављење гробова: шта све раде терористи у Алепу

Терористи који држе делове сиријског Алепа, претворили су мртве цивиле у робу – продају тела погинулих њиховим породицама, скрнаве гробове и убијају децу. Тренутно на ослобођеним територијама инжењери сиријске војске раде на разминирању стамбених подручја.

 

Сирија

 

Сведоци у сада ослобођеним подручјима Алепа говоре да су терористи, када би пронашли гробове сиријских војника, тела ископавали и ломили надгробне споменике. Такозвана умерена опозиција, је чак и мртве људе претворила у робу.

 

„Нека од тела погинулих су размењена или продата рођацима. Неке су оставили да се распадну на улици. На тај начин су показали своју мржњу и освету“, каже један од сведока Халед Али.

 

 

Сада се ослобођена подручја града постепено враћају мирном животу. Корак по корак, сиријска војска чисти град од мина, којима су терористи буквално „начичкали“ сваки квадратни метар земље. Међу рушевинама су пронађене и бомбе ручне израде, гранате и мине. Делови града су готово потпуно уништени, а неке су терористи гранатирали више од годину дана.