Служба безбедности Украјине објавила је видео отмице руских војника Максима Одинцова и Александра Баранова на граници са Кримом.

 

Према информацијама које је дао СБУ, догађаји забележени на видеу се одигравају близу Чонгар прелаза.

 

На снимку се види као човек у тамној јакни прилазидо баријере у близини украјинске заставе, а затим на њега скаче човек у цивилу који је стоји поред њега. Они почињу борбу. Исто силом «задржан» је и човек у плавом сакоу.

 

Како преноси Тас, у току је фабриковање кривичног случаја против ових припадника војске,на основу оптужби за почињена кривична дела против Украјине.

 

«Није искључено да ће на припадницима руске војске бити извршен психолошки и физички притисак са циљем да ‘признају’ оно што је Украјини потребно. Ми ове акције украјинских безбедносних снага против руских држављана сматрамо још једном флагрантном провокацијом и захтевамо њихово тренутно пуштање на руску територију», навело је руско министарство одбране.

 

 

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да је украјинска обавештајна служба киднаповала два руска војника на Криму и тиме извела провокативан потез против руских грађана на руској територији.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;