Размештање система «Искандер-М» и С-400 у Калининград региону ће омогућити Москви контролисање две трећине ваздушног простора Пољске и целокупне  њене копнене територије, изјавио је бивши министар одбране Ромуалд Шеремет’ев.  Питање је да ли је Варшава може нешто да одговори на ове војне претње, рекао је он у интервјуу за портал Политиц. пл.
1108311214

Русија је распоредила у региону  Калининграда додатне системе С-400 и «Искандер». Ово је  требало да буде одговор Москве на ширење елемената противракетне одбране у Европи. Очигледно је да је акција усмерена против Пољске.

 

«Зато што одбрамбени систем С-400 има домет који Русији омогућава да контролишете две трећине ваздушног простора Пољске са могућношћу да оборе наше авионе,» — рекао је у интервјуу за портал Политик.пл професор Ромуалд Схеремет’ев бивше Заменик министра националне одбране Пољске.

 

«С друге стране, узимајући у обзир оперативне способности» Искандера «, ми већ говоримо о покривености целе територије наше земље. То је, пре свега, види да Руси не само да су поставили  систем који може да надгледа ваздушни простор наше земље, већ са  друге стране, они могу уништити Пољску  одабиром објекта на копну, « — објашњава он.

 

«Постављањем ових  ракетних система, Русија је показала да има могућности да удари на Пољску. Ово је јасно усмерена против нас, « — додаје он.

 

«Морамо да мислимо о томе да ли или не Пољска има метода којом би  неутралисали ову приетњу,и да ли имамо могућности да паралишемо систем С-400, ако одједном пожеле да оборе наше авионе « – сумирао је на крају интервјуа за портал Политиц.пл професор Ромуалд Схеремет’ев, бивши министар одбране Пољске.
Лола

Тагови: ; ;