Новоизабрани Председник САД Доналд Трамп је рекао да би желео да пронађе заједнички језик са руским Председником Владимиром Путином, али да не подржава идеју «ресетовања» односа између две земље, преноси The New York Times.

 

Током сусрета са новинарима, Трамп је рекао да је разговарао са Путином после изборне победе, али је одбио да открије детаље разговора.

 

602088_maxresdefault_f

 

«Трамп је рекао да би било лепо да са Путином нађе заједнички језик али је одбацио идеју ресетовању односа између две земље», пише лист.

 

«Ја не бих користио тај термин после свега што се догодило», рекао је Велики Доналд.

 

Лист пише да је Трамп само уопштено причао о питањима спољне политике. Између осталог, рекао о потреби да се заустави лудило које се догађа у Сирији.

 

Путин и Трамп су 14 новембра телефонски разговарали и сложили су се у оцени стања односа између Москве и Вашингтона. Обојица сматрају да су ти односи неадекватни и да треба активно радити на њиховој нормализацији.

 

Термин «ресетовање» руско-америчких односа се појавио током првог мандата Барака Обаме. Тада је джавна секретарка Хилари Клинтон говорила о потреби да се унапреди сарадња са Москвом.

 

Ката

Тагови: ; ;