Туристичка организација Републике Српске /ТОРС/, Туристичка организација /ТО/ Србије, ТО Београд, ТО Златибор и «Ер Србија» одржали су у Санкт Петербургу заједничку промоцију туристичке понуде и најатрактивнијих дестинација у региону.

 

sankt-peterburg

 

«Имајући у виду да највећи број руских туриста који посећују Српску долази управо захваљујући организованим `Балканским турама`, које обухватају и дестинације у Србији, претходно смо усагласили са колегама у овој земљи да је заједнички вид промоције наших дестинација и програма најефикаснији модел промоције на руском тржишту», саопштено је из ТОРС-а.

 

Подршку у реализацији промотивних активности и организацији презентације пружио је Информациони биро Санкт Петербурга, са којим ТОРС има потписан меморандум о сарадњи.

 

На одржаној презентацији о туристичкој понуди и програмима Републике Српске, показана је велика заинтересованост медија, присутних туроператера и агенција за конкретну и дугорочну сарадњу и организоване доласке гостију из Русије.

 

Из ТОРС-а наводе да су представници из Српске и Србије одржали састанак и са представницима Аеродрома Пулково, на којем је договорено да од 21. децембра поново крену директни летови према Београду, будући да попуњеност летова на релацији Београд-Санкт Петербург износи 85 одсто.

 

«Осим тога, договорено је и спровођење промотивне кампање на овом аеродрому, а која ће бити реализована кроз постављање билборда са атрактивним дестинацијама у Српској и Србији, која ће трајати до фебруара наредне године», наведено је у саопштењу.

 

На презентацији у Санкт Петербургу ТОРС је представио и нови промотивни материјал «Најбоље из Српске» на руском језику.

 

 

РТРС

Тагови: ;