Заменик министра иностраних послова Вијетнама Ха Ким Нгок потврдио је принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и упутио позив за посету председника Томислава Николића Вијетнаму, саопштило је Министарство спољних послова.

dacic2

Како је наведено, Нгок је на билатералном разговору са првим потпредседником владе и министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем потврдио став своје земље, а саговорници су и разматрали начине за унапређење билатералне политичке и економске сарадње, уз нагласак на интензивирању билатералних посета на највишем нивоу.

 

Дачић је, присуствујући свечаном отварању Самита франкофоније у главном граду Мадагаскара Антананариву, поред разговора са Нгоком, имао и одвојене билатералне разговоре са министрима иностраних послова Тогоа, Бурундија и Луксембурга.

 

Министри иностраних послова Тогоа и Бурундија изразили су жељу за интензивирањем дијалога и унапређењем сарадње у области просвете, док је Дачић са министром иностраних послова Луксембурга размотрао питања европских интеграција Србије, миграциона питања као и актуелна збивања у ЕУ.

 

Министар иностраних послова Луксембурга прихватио је позив да посети Србију почетком следеће године, стоји у саопштењу.

 

 

Тагови: ; ;