Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

19:14

 

Украјински нацисти су данас око 14:30 поново напали насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1161 пут напале територију ДНР. Нападали су Трудовски, Александровку и Старомихајловку у околини Доњецка, Веселое, Васиљевку и Круту Балку у околини Јасиновате, где је рањен цивил 1958 годиште, Докучаевск, као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана седам пута напале позиције НМ у подручју насеља Золотое, Калиново и Марјевка.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале и насеље Александровка у околини Доњецка. Том приликом оштећена је једна кућа. Под ватром кијевских снага нашли су се и Трудовски и Старомихајловка, Јасиновата са Васиљевком, Докучаевск, као и насеља Саханка и Лењинское на југу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;