Својевремено је Владимир Путин јавно рекао да је Трамп талентован човек и колоритна личност и Велики Доналд је нешто касније постао Преседник САД.

 

Сада је руски лидер бившег француског Премијера Франсоа Фијона јавно назвао посебним политичарем који уме да брани и одбрани своју тачку гледишта и професионалцем навише класе.

 

111

 

„Господин Фијон се веома разликује од осталих политичара у свету. На први поглед је помало затворен, али уме да брани своје становиште веома одлучно и доследно. У том смислу је тврд преговарач. И, заиста је врхунски професионалац“, рекао је Путин.

 

Фијон је 2013 рекао да Путина поштује као Председника велике земље са хиљадугодишњом културом и као човека који поштује преузете обавезе и са којим је могућ дијалог. За њега је јако битно што је Путин, као и он сам, дубоко привржен хришћанству.

 

Својевремено је рекао и да његова партија жели Европу од Атлатника до Урала и да је потребан заједнички простор за ЕУ и Русију.

 

Фујон је један од најозбиљнијх кандидата за новог Председника Француске, поред Марин Ле Пен. Аналитичари закључују да, ко год од њих двоје да победи, Француском ће руководити политичар који Европу, хришћанство и односе две земље види слично као Путин.

 

Ката

Тагови: ; ;